Bergoyang.. I Follow.. I Follow..

Carian

Jumaat, Februari 18, 2011

> Kenapa Katak Hijau??


Skrg bila sebut aje katak hijau, aku akan menoleh sapakah gerangan yang sebut tu. Ini semua angkara Facebook yang menjadikan binatang peliharaan aku tu jadi sebutan.. Hahahaha.. Mana xnya dipanggil.. "Wah... Katak Hijau.. Hahahaha" itu aje jadinya.. Aku pun gunakan nama katak hijau ni, rupanya terus jadi nama nickname pada peliharaan aku nie.. Apa leh buat cik katak.. dah nama kamu katak.. terima ajelah.. 


Selasa, Februari 15, 2011

> Salam Maulidurrasul 1432H


Salam MaulidurRasull 1432H.. 
Tahun ni Maulud Nabi jatuh pada hari 15hb Februari 2011, Sehari selepas hari valentine day... Ataupun kita panggil hari kekasih. Bila sebut shj hari kekasih ni, semua org sibuk dengan kekasih masing-masing. Mcm aku skrg dh single dan xde pikir pape dah.. Hahahaha.. Ade pun diam-diam aje.. :-P sebab semuanya maybe buat masa ni aku malas nk pikir. 

Sebut hari kekasih, tak sedar yg kita sambut Maulud Nabi atau Maulidurrasul iaitu Kekasih Allah, junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W yg menyambut kelahiran pada 12 Rabiulawal tahun Gajah. Sejarah Nabi s.a.w ini besar. Dan menjadi keagungan kepada semua umat Islam di seluruh dunia. 


Salam Maulidurrasul 1432Hijrah.

Khamis, Februari 03, 2011

Bila musim hujan


Bila hujan dh turun 3 hari berturut-turut kat Bandar Kota Tinggi, Semua org terutama sekali aku la yang paling risau dan gelisah.. chewah.. yelah.. Banjir.. Nama aje Kota yang tinggi.. tapi kedudukan tanah yg rendah.. nk buat cmner?? Hehehe.. daripada awal 29hb Januari tu ari, semua rasa dah xtahan sbb ade kawasan dh naik air.. last2 mmg betul 30hb Januari tu banjir.. nasib la sebahagian bandar aje yang naik.. tapi ade jugak terpaksa berpindah ke Pusat Pemindahan.. Hampir 19 Pusat dibuka.



Hujan terus turun xde nk pandang kiri kanan, terus turun sampai 2hb Feb.. Tapi bukan sepenuhnya kat Kota, Maybe kat mana-mana.. sbb air makin pasang.. dan air tetiba naik.. ntah la.. pening jugak nk jaga. Jabatan Pengairan Saliran (JPS) pun maklumkan air masih pada paras amaran. iaitu bila-bila masa leh naik.. bila hujan turun..


Bila camni yang buat aku lemah, sbb aku kene bertugas.. Hahahaha.. Baraaii.. xpelah.. berkhidmat untuk mangsa banjir.. dh masuk ari ke 5 ari ni.. apa pun aku doakan semua selesai.. dan xde dah banjir lagi.. 


p/s: belum pape, aku dh bawak lari Gino aku.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Memori