Menu

Rabu, Disember 03, 2008

Peperiksaan Akhir Semester


Milmo akan menghadapi peperiksaan akhir bagi Diploma Kejuruteraan Awam di Politeknik Port Dickson yang kini memasuki semester 2. Bermakna ada lagi setahun lagi yang perlu milmo harungi bagi mendapatkan segulung (bukan segulung, tapi sekeping) diploma untuk milmo meneruskan kerjaya milmo yang pada tahun depan akan memasuki fasa baru iaitu akan berkecimpung dengan dunia teknikal. (harap-harap biarlah pada badan induk itu sendiri). 

Memandangkan pada semester lepas, milmo banyak terlepas pada kedudukan subjek dengan banyak yang ditinggalkan. Mana taknya, pergi kursus memanjang.. tapi apapun benda dah berlalu dan result yang milmo dapat pada sem 1 ini sememangnya bagi pengajaran dan pengalaman apabila belajar sambil bekerja memang akan berlaku demikian.. 

Apa yang dihajatkan dalam peperiksaan akhir kali ini, tidak lain melainkan untuk mendapatkan 4.00. macam dapat.. hahaha... apapun itu adalah "my target". sekurang-kurangnya ada target dan matlamat. Peperiksaan bermula pada 5hb Disember ini dengan subjek permulaan yang paling mencabar iaitu "Teori Struktur" diikuti pada 15hb dan 17hb masing-masing subjek "Hidraulik 2" dan "Kejuruteraan Jalan Raya dan Pengangkutan". InsyaAllah diharapkan semua berjalan dengan lancar... dan Moga Allah mempermudahkan laluan. 

InsyaAllah amin.

By; Milmo 
Share This

Previous Post
Next Post
Admin

Written by

Related Posts

0 komen: